Életmódváltó táplálkozás az MSC MERAVIGLIA fedélzetén

Egy hetet töltöttünk DXN jutalomúton, az MSC Meraviglia nevű óceánjárón, amely jelenleg Európa legnagyobb szálloda hajója, egyben az MSC flottájának legfiatalabb tagja. 2017-ben bocsátották vízre. Ebben a posztban egy különleges nézőpontból számolunk be a hajóútról.

Életmódváltás egy luxushajón

Vagyis a szárazföldön, márciusban elkezdett életmódváltás folytatása. Még pontosabban egy kísérlet arra, hogy vajon lehetséges-e egy olyan kínálat mellett, amivel az utazó szembesül, az egészséges táplálkozást megvalósítani.

Mielőtt bárki félreértené leszögezem, hogy minden, a hajón felszolgált étel ehető és megfelel minden higiéniás és egészségügyi előírásnak. Aki képes lenne az összes ételt megkóstolni egy hét alatt, bátran megtehetné, maximum a túlevésből származó gyomorrontással kellene számolnia.

Tehát az életmódváltásban, a táplálkozását éppen megreformáló ember is bátran válogathat a kínálatból. A kérdés, hogy van-e elegendő választék ehhez is.

Jelentem: Van!

Van már némi tapasztalatunk a hasonló hajós utak terén, hiszen az elmúlt évtizedben ez már a hatodik volt.

Korábban mindig legalább öt kiló plusszal érkeztem haza. A harmadik utazástól már eleve ezzel számoltunk és előre fel is szabadítottuk magunkat. Azt mondtuk, hogy egy évben egy hét eltelhet úgy, hogy nem a súlyunkkal foglalkozunk és mindent megkóstolunk, amit csak megkívánunk. Aztán majd hazaérkezés után kezeljük a helyzetet.

Most viszont másként indultam útnak

Az utazás előtt konzultáltunk Annával, a Táplálko-ZÓNA tulajdonosával. Megerősítettük, hogy arra kell figyelnem csupán, hogy a zöldségek, a zöld színű zöldségek, saláták legyenek túlsúlyban. A finomított szénhidrátok, pékáruk, sütik maradjanak ki továbbra is az étrendemből. És lehetőleg szorítsuk be az első és utolsó étkezésünk közt eltelő időt egy szűkebb 8-10 órás időablakba.

Korábban már leírtam, nem vagyok hajlandó éhezni.
Ha a karcsúbb alakhoz arra van szükség, inkább kövéren élek

Mi haszna lenne egy ajándék utazásnak, ha az ember közben szenved az éhségtől? Mi lenne abban a jó, ha látnivalók megörökítése, élmények gyűjtése helyett kalóriákat, grammokat és százalékokat számolgatnék?

Nem volt ilyesmire szükség. Olyan bőséges kínálattal találtam magamat szemben, hogy egyszer sem maradtam éhes és nem is kellett minden nap ugyanazt ennem. Nem kellett feladnom az életmódváltás terén elindított folyamatot.

Az indulásunk előtti héten 112,6-112,9 kg közti súlyt mértem. Sőt egy napon 111,9-re is lement a súlyom. Az utazás alatt nem mértem a súlyomat. A hazaérkezésünk utáni első reggelen a mérleg 113 kg-mot mutatott. A középértékhez képest 0,5 kiló a legkisebb mért súlyhoz képest 1,1 lett tehát a súlygyarapodás. Hibahatáron belüli érték, főként, hogy ma reggel már ismét 112,5 kg volt a súlyom.

Még fontosabb a ma, ebéd előtt mért 5,6-os vércukor érték!

Folytatom az életmódváltást!

Van még túlsúly. De ma már tudom, hogy vidáman le fog menni. Vali ma vett nekem egy nagyon divatos, fehér nadrágot, amit a nyáron még sokszor fel fogok venni. Most még a póló a nacin kívül lesz, de már nagyon jól áll így is. A célom, hogy július végén betűrhessem a pólót a nadrágba és büszkén járhassak, akkor már csak kicsivel a 100 kiló fölött.

Mutassam a nacit?
Megmutatom – a következő posztban

Most viszont megmutatom miket ettem a hajón.

Az első reggelim történetét pedig megnézheted ezen a videón:

Csatlakozz Európa második legnagyobb DXN hálózatához!


2 hozzászólás

Amikor a cukorbetegség is visszafordítható... 2. rész | taplalkozona.hu · augusztus 8, 2019 - 12:38 du.

[…] Nem volt számára akadály egy 8 napos luxus hajóút (all inclusive ellátással júniusban), amiről Józsi itt írt élménybesz…. […]

Gyaloglás - a sport, ami bárkinek elérhető és tempósan fogynak a kilók · június 24, 2019 - 3:31 du.

[…] Életmódváltás egy luxushajó lukulluszi kínálata mellett […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük