Spirulina medence a DXN farmján, MalajziábanA tengeri szervezetek fogyasztása közel egyidős az emberiséggel. Azt ugyan nem tudjuk megmondani, hogy a Spirulina fogyasztása mikor kezdődött, de azt tudjuk, hogy az algák táplálkozási célú felhasználásával kapcsolatos első írásos források a 16. századra nyúlnak vissza.

Az alábbi lapozható online könyvecskében
a Spirulinát mutatják be a szakértők

A Spirulina algáról szóló, néhány érdekes részletet
kiemelünk a fenti, lapozható magazinból

A múlt századtól kezdve a kisebb méretű tengeri szervezetek termeszthetősége és hasznosítása iránt egyre jobban fokozódik az érdeklődés. Az 1960-as évek közepén például egy szaharai expedíció során belga kutatók jegyezték fel a következőket. A dél-szaharai bennszülöttek a Csád-tóból gyűjtött Spirulina maximaalgát napon megszárítják. Majd levesnek, főzeléknek vagy kalácsnak elkészítve fogyasztják. Ez egyike annak a sok példának, melyek arra ösztönözték a kutatókat, hogy behatóan vizsgálják a tengerekben található kisebb méretű élő szervezeteket.

A Spirulina modern termesztése

Az algákat ma ipari méretekben, tápsókkal kellően ellátott medencékben termesztik. Az algák adott területre vetített biomassza-, szárazanyag- és fehérje, valamint hatóanyag hozam tekintetében egyértelműen hatékonyak. Messze felülmúlják a magasabb rendű élelmiszer-, takarmány- és gyógynövények hasonló paramétereit. Az algák a magasabb rendű növényekkel ellentétben kis összenergia ráfordítással, térfogatukhoz képest nagy mennyiségű szerves anyagot képesek igen rövid idő alatt előállítani. Ennek köszönhetően tökéletesen alkalmasak a biológiailag hasznos, értékes anyagok nagy mennyiségben történő gyors előállítására.

21. századi felhasználás

Közismert tény, hogy a NASA űrhajósai Spirulina algákból előállított készítményeket is fogyasztottak, melyeknek táplálkozási és gyógyászati értékeit igen sokoldalúan tárták fel. Ma úgy vélik a kutatók, hogy az algák a jövőben a mostaninál is jelentősebb és szélesebb körben ismert gyógyhatású táplálékokká fognak válni, és ezek egyike a Spirulina platensis.

A Spirulina főbb felhasználási területei

Betegségek következtében fellépő alultápláltság megszüntetése és betegség utáni lábadozás elősegítése. Anyagcsere-betegségek (kórosan magas vérzsír- és vércukorszint), daganatos megbetegedések kiegészítő kezelése. Gyulladással járó folyamatok kezelése és gyulladások mérséklése. Gyógyszerek okozta káros hatások mérséklése. Máj-, szív- és vesevédelem. Vírusfertőzések megelőzése és légúti megbetegedések okozta panaszok mérséklése.

Koronavírus!!!

Nagyon bízunk abban, hogy ezt a videót hamarosan levehetjük erről az oldalról. Most viszont a legtöbb helyen igyekszünk mi is ráirányítani a figyelmet.

Kérünk, vigyázz magadra, a családodra és minden embertársadra! Maradj otthon!

 

Termékvásárlás fogyasztói áron   Regisztráció a 25% kedvezményért