Eljátszottam a gondolattal, hogy miként nézne ki
az életünk a jelenlegi rendkívüli helyzetben,
ha a koronavírus járvány 2008-ban történik

Koronavírus járvány – Maradj otthon és használd ki az időt!Nagyjából biztos, hogy nem küldenének haza, hogy “homofiszoljak”, mert a buszokat még ma is az ember vezeti a vezetőfülkében, bár komoly kísérletek folynak a vezető nélküli járművek megalkotása terén.
Egészségügyi dolgozóként biztosan Vali sem otthonról végezné a munkáját.

A gyerekeink viszont otthon lennének, mert suli az ugye nem lenne.
Otthon, felügyelet nélkül, mert a nagyszülőkre nem bízhatnánk őket. Sajnos már akkor is csak egy nagymama élt, de azt kérik, hogy ne rájuk bízzák a szülők a gyerekeket, mert ők a Covid-19 legfőbb célpontjai. Akkor kire? Bodrira, vagy Mircire?

Aztán meló után, holtfáradtan hazaérnénk, reménykedve, hogy nem történt semmi rossz a lányokkal, és, hogy az online suliban megtanulták, amit kellett. Hogy ez egyetlen családi számítógépen miként lenne lehetséges a másodikos a nyolcadikos és az érettségiző számára, arról fogalmam sincs. Hogyan tud három gyerek önállóan, felnőtt felügyelete, irányítása nélkül helytállni a tanulásban? Ez rejtély.
Tehát hazaérve a koronavírus járvánnyal megterhelt munkahelyeinkről, reménykedve abban is, hogy nem hurcoljuk haza a kórt, valahogyan elevickélnénk.

De a legtöbb ember nem buszvezető és nem ápolónő

Autógyári munkások és irodai dolgozók, szövőnők és sportmenedzserek nem járnak manapság a munkahelyükre, mert így hozta a rendkívüli helyzet. És nagyon ingataggá vált a korábban bombabiztosnak ítélt állás.

Vannak tehát, akiket nem lehet hazaküldeni, mert leállna a kórház, a rendőrőrs, a mentőállomás. Védelem nélkül maradnának a határok, élelem nélkül maradnának az emberek.
De vannak, akiket most hazaküldtek, és nem azért, hogy otthon, homeoffice keretében végezzék tovább a munkájukat, hanem csak, mert bezárták a gyárat.

Ők hogyan fogják túlélni?

 

Mi lesz most a forinttal?

Mi lesz most a forinttal?“Van olyan, aki rövidtávon a 400-as jegyzést sem tartja kizártnak, abban viszont talán bízhatunk, hogy az év végére megint 340-nél leszünk.”

portfolio.hu

 Ha vírus miatt bezár a gyár…

Ha vírus miatt bezár a gyár“…ha a munkáltató foglalkoztatási kötelezettségének külső, elháríthatatlan ok miatt nem tud eleget tenni, úgy nem köteles munkabért fizetni…”

index.hu

 

Lépjünk még egyet!

Hogyan vagyok képes én, exbuszvezető most egy értekezést írni erről a helyzetről? Hát nem az autóbusz volánját tekerem?
Nem!

Mert mi 2008-ban hoztunk egy döntést.

Akkor, amikor eszünkbe sem jutott, hogy egy tavaszi napon majd bezárják az összes iskolát, letiltanak minden sporteseményt, és a boltok csak korlátozottan lesznek nyitva. Amikor nagyon furán néztünk azokra az emberekre, akik ilyesmiket vizionáltak.
Amikor azt sem nagyon értették az ismerőseink, hogy mi a csudának akarunk valami új dologgal foglalkozni, miért cseréljük le a kávénkat. Hogy mi értelme van gyógygombákat tartalmazó kávékat, élelmiszereket fogyasztani.

Tehát, amikor ezekért csudabogarak voltunk a környezetünk szemében, mi mégis úgy döntöttünk, hogy változtatunk.

Aztán még mindig nem történt semmi katasztrófa, legalábbis itt, Magyarországon nem, mi viszont otthagytuk az utolsó állásainkat. Ebbe most nem megyek bele, a weboldalunkon olvashatsz erről.

Ugrok az időben

Évek óta élünk egy nagyon izgalmas szabad életet. Nagyszülők lettünk. A “gombás” üzletünk pedig lehetővé teszi számunkra, hogy az időnket mi magunk osszuk be. Így aztán, amikor csak szükség van ránk ott tudunk lenni a gyerekeinknél, az unokáinknál és mindenben a segítségükre tudunk lenni. Ezt sem részletezem, mert nem ez a lényeg, bár egyre több az irigyünk, hogy mi ezt megtehetjük. Érdekes igaz? Egy évtizede bolondnak néztek, most meg irigyelnek.

Családunk: Józsi és Vali, a három lányunk, Olga, Tamara és Sára, Olga férje, Laci, Tamara férje, Benjamin és a négy unoka: Zoé, Jonatán, Jázmin és Liza

Felső sor balról jobbra: Najdek László, Najdekné Specht Olga, Najdek Bianka Zoé, Mészáros Tamara, Mészáros Jázmin Blanka, Mészáros Benjamin. Alsó sor balról jobbra: Specht Sára, Najdek Eliza Abigél, Specht József, Specht Vali, Najdek László Jonatán

Ahogy mondtam, ezt az életformát éljük évek óta.

És most ugorjunk a mai naphoz!

Koronavírus, karantén, korlátozások, nincs kézfogás, nincs puszi. A legjobb, ha otthonról dolgozik mindenki.
Na ez is érdekes. Mi egy évtizede online dolgozunk, otthonról. Van olyan ismerősünk, aki szerint ilyen nem is létezik. Ha valaki nem jár be minden nap valamilyen munkahelyre, gyárba, üzembe, garázsba, kórházba, stb., az – szerinte – illegálisan tesz szert bevételre.
Most pedig kiderül, hogy egy csomó ember úgy is elvégzi a napi teendőit, hogy nem üldögél naphosszat valami csillivilli belvárosi irodaház fényűző irodájában.

Miben változott a mi életünk?
Semmiben!

Nem került veszélybe a bevételünk. Sőt! Mivel most még nagyobb az igény az immunrendszer támogatására, a mi “gombás” termékeinket sokkal többen, sokkal nagyobb mennyiségben vásárolják. Mi pedig jutalékot kapunk. Nagyobb forgalomból, több jutalékot.

Mi magunk 11 éve naponta fogyasztjuk a DXN étrend-kiegészítőit. Mostanában egy picit megemeltük az adagot. Mit lehessen tudni?

Köszönjük! Jól vagyunk!

Videó egy webkonferenciáról

A poszt megjelenése után néhány nappal készült ez a felvétel. Jane Yau, a DXN vezető ganoterapeutája, egy webinár keretében mondta el a koronavírus járvánnyal kapcsolatos tudnivalókat. A magyar hangot Krusinszki Pálmának köszönjük.

Nem is ragozom tovább

Összegzésként annyi, hogy mi akkor döntöttünk, amikor a legtöbb ember szerint ez nem volt észszerű. Ma pedig hasznot húzunk az akkori “észszerűtlen” döntésünkből.

Talán ma is észszerűtlennek tűnhet, ha a koronavírus járvány kellős közepén, amikor a holnapért kell küzdeni, valaki hasonló döntést hoz.

De pár év múlva?… Van válaszod?
Magaddal törődj! Ne figyelj a negatív beszédekre!

Gondolj a jövődre, a gyerekeidre, az unokáidra!
Nem kell találkoznunk! Teljes biztonságban, online bemutatkozunk és mindent elmondunk, amire kíváncsi vagy.

Keress most!

Az alábbi űrlapon válassz a felkínált lehetőségek közül, a legalján add meg a szükséges adatokat és ígérem, hogy 24 órán belül minden számodra fontos információval rendelkezni fogsz.

Az űrlap kitöltésével és elküldésével elismered, hogy megismerted az “Adatvédelmi Nyilatkozatot”, valamint, hogy hozzájárulsz, hogy az e-mail címedre az oldal tartalmával összefüggő üzeneteket továbbítsunk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük