Cukor szint és testsúly

Vércukor érték és testsúly pozitívan változik

Ugyanazon a napon két poszt is megjelent a cukorszintem alakulásáról. Az egyik a Táplálko-ZÓNA Facebook oldalán, a másik a Táplálko-ZÓNA weboldalán. Utóbbi címe:

Amikor a cukorbetegség is visszafordítható… 1. rész

Mennyire kényelmes dolga van ilyenkor egy blog szerkesztőjének, hiszen csak össze kell ollóznia a két írásból néhány részletet, beilleszteni a két linket és már kész is egy új bejegyzés. Igazából szöveget írni is csak azért kell, hogy legyen meg a minimum 300 szó, amit már a Google is értékel.

Igyekszem azért még hozzátenni hasznos tartalmakat, két videót és újabb fotókat az ételekről, amiket mostanában ettem.

Miért nagyon fontos Anna mentorálása, támogatása?

Az életmódváltás is pont olyan, mint minden más. A lelkesedés az elején a legnagyobb. Az elején a legélesebb a miért, az ok, ami az embert az első időszakban fegyelmezi. Elég hamar elértük az első nagyon pozitív eredményeket, ezekről is beszámoltunk korábbi írásainkban, kattints IDE, ha el akarod olvasni. 

Elég hamar lett a 18,2-es cukor 5,7-es

És itt van a csapda. A 18,2 feszes fegyelemre inti a megijedt, cukorbetegségtől, gyógykezeléstől és még akár sokkal sötétebb következményektől rettegő delikvenst.

Aztán jön az eredmény, az 5,7-e cukor. Ettől meg el is lazulhat azonnal, főleg, hogy le is ment néhány kiló és sokkal jobb a közérzet. 

Ilyenkor nehéz saját motivációt találni arra, 

  • hogy miért ne vágjon le egy vastag szelet kenyeret és kenje meg vastagon zsírral?
  • hogy miért fogyassza továbbra is javasolt táplálék-kiegészítőket?
  • hogy miért ne egyen egy szeletet a DXN születésnapi rendezvényén a tortából?
  • hogy miért rendeljen a későbbi gálavacsorán csupán salátát és egy kevés natúr husit?
  • hogy miért menjen másnap is ki a mezőre és gyalogoljon hét-nyolc kilométert?
  • hogy miért álljon oda a rúdja mellé és csináljon saját testsúlyos gyakorlatokat?

Ilyenkor kell a mentor!

Ilyenkor kellenek azok a tudásanyagok,
amiket Annától kapunk minden héten az alábbi témákban:

  • Bevezetés a tudatos táplálkozásba
  • Szénhidrátok
  • Fruktóz – barát vagy ellenség?
  • Az egészséges bélflóra jelentősége
  • Növényi rostok
  • Enzimek
  • Glutén
  • Fehérjék
  • Aminosavak részletesen
  • Szója – amit érdemes tudni róla
  • Zsírok, olajok
  • Koleszterin
  • Vitaminok, ásványi anyagok

Tudásanyag érkezik minden héten

Óriási segítség az a megszámlálhatatlan, szintén Annától kapott étel recept, amit elővehet az ember, ha nem tudja, mit egyen.

Mindehhez járulnak a heti személyes, közvetlen hangvételű konzultációk. Anna szakértelme, kedvessége, barátsága és segítőkészsége egyszerűen rákényszeríti az embert, hogy csökkenő testsúllyal, javuló értékekkel hálálja meg a törődést.

Ki merem jelenteni, hogy “Az egészség (is) fejben dől el”

A fentiekben leírtak eredménye a bevezetőben említett két poszt

Egy részlet a Facebbok bejegyzésből:

“Ne feledjétek! 

Amiért Józsival együtt megosztjuk ennek a történetnek a részleteit, Érted van: hogy ha hasonló helyzetben vagy, illetve bármely más fizikai nehézséged van, akkor nem kell beletörődnöd, hogy erre vagy „kárhoztatva”.

Arra bátorítunk, hogy merj segítséget kérni és merd a sorsodat a fizikai egészség terén is a kezedbe venni!”

A teljes írást ide kattintva olvashatod.

A Táplálko-ZÓNA oldalán olvasható:

“Józsi ezen az úton nem próbálkozásokkal, „vagy sikerül, vagy nem” alapon akart elindulni és járni, hanem hozzáértő szakmai segítséget igényelve, de ezt nem gyógyszeres kezelés formájában, hanem kizárólag természetes eszközökkel képzelte el. Hitt és hisz benne, s most már bizton állítható: tapasztalja is, hogy a cukorbetegség visszafordítható, gyógyszerek nélkül is!
Nagy megtiszteltetés számomra, hogy ezen az úton engem választott mentorául.”

Ezt az írást ide kattintva olvashatod.

A köles zsemle készítés már rutinná vált

Köles zsemle kenyér helyett. Így készül
58 views
3    0

Az első életmódváltós ebéd

Csirkemell vegyes salátával köles zsemlével
34 views
2    0

Ilyen ételeken “sínylődik” egy életmódváltó:

Kérdezz bátran privátban is akár! (Nem csak cukor ügyben)
Ide írj: levelezes@specht.hu