Két résszel korábban írtam a táplálkozásról. Akkor kizárólag az ízletes ételekkel foglalkoztam és kihagytam az italokat valamint az étrend-kiegészítőket, vagy más néven táplálék-kiegészítőket. Beszéljünk most ezekről!

Anna Facebook posztjából származik az idézet:

“Amint a laborlelet megérkezett, bele is vágtunk a közös munkába. A nagyon részletes állapotfelmérést – a labort is figyelembe véve – kiértékeltem és elkészítettem Józsi megoldási útvonaltervét. Ennek része a táplálkozási terv, étrend, rengeteg recept és ezúttal elkerülhetetlen volt az ajánlott kiegészítő tápanyagok listája is.”

Több, mint tíz éve fogyasztunk naponta táplálék-kiegészítőket. Nem tudhatjuk, vajon milyen durva értékeket mutatott volna a laborlelet, ha nem erősítem szándékosan az immunrendszeremet. 

Mik azok a táplálék-kiegészítők?
Ezektől lesz ízletes az étel a sejtjeink számára is

Ne számíts tőlem tudományos meghatározásra. Maradok a saját stílusomnál.
Vannak azok az alapanyagok, amikből az ételeinket rakjuk össze. A zöldségek, a húsok, a tojás, stb. Ha ezeket megfelelő arányban tesszük az ételeinkbe, elkészülnek azok a kiválóságok, amiket mi magyarok annyira szeretünk. A marhalábszár pörkölt, vagy a tojásos nokedli és a lecsó. De valami még hiányzik, ami nincsen benne az alapanyagokban.
A ízesítők, a fűszerek.
Senkinek sincs azzal problémája, ha a szakács megsózza a ragut és borsot is szór rá. Nem problémázik azon sem, senki, hogy a háziasszony a csirkepaprikásba beleszórja a finom, magyar őrölt paprikát, hiszen az étel ezektől lesz ízletes.

Azért teszik ezt,
mert tapasztalatból tudják és kóstoláskor érzik,
hogy ezek kellenek az ételekbe

Valamit viszont nem lehet kóstolással megérezni és sajnos még nincsen hosszú távú tapasztalat sem. Ugyanis néhány évtizede az ételekbe került zöldségek és húsok szinte minden mikrotápanyagot tartalmaztak, amire az embernek szüksége lehet az egészséges élethez.

De ez ma már nincsen így!

Viszont a tapasztalat berögződött és, ha az ízek olyanok, mint negyedévszázada, az ember azt gondolhatja, hogy azok az anyagok is mind ott vannak, amiket kóstolással nem lehet kontrollálni. 

DXN Lingzhi Black Coffee

Mi tíz éve beláttuk, hogy jól tesszük, ha az ízletes ételeink mellé odateszünk még néhány táplálék-kiegészítőt is.

Kézenfekvő volt, hogy a DXN termékeit használjuk, hiszen akkor már egy ideje a DXN különleges, Ganoderma kivonatot tartalmazó kávéit fogyasztottuk.

Így már a kávézással a táplálék-kiegészítőnk egy részét automatikusan bevisszük egy évtizede.

Megelőzési szándékkal az alap táplálék-kiegészítőket is naponta fogyasztottuk már.

DXN táplálék-kiegészítők

Most, amikor a Táplálko-ZÓNA szakértőjétől megkaptam az ajánlásokat, egyben egy megerősítést is kaptam, hogy jó úton jártunk eddig is. Anna biztatott, hogy, amivel eddig igyekeztem biztosítani a szervezetem mikrotápanyag igényét, az teljesen rendben van. Mind a kétféle DXN Ganoderma, a Spirulina és az Oroszlánsörény is a napi kiegészítők között maradt, csupán az adagok változtak kissé és az alkalmazás módjában kaptam a saját gyakorlatomtól eltérő ajánlást. Jobb, ha ezek  közül nem mindet reggeli előtt fogyasztom el, hanem valamit utána és valamit inkább este.

Az izomgörcs nagyon kellemetlen és fájdalmas

Az alap problémán, a rendellenes értékeket mutató laborleleten felül volt még néhány olyan tünet, ami megoldásért kiáltott. A leginkább a hajnalonként jelentkező izomgörcsök bosszantottak. Szinte minden nap úgy ébredtem, hogy a vádlim elviselhetetlen fájdalom kíséretében  begörcsöl. Csak úgy tudtam enyhíteni a fájdalmon, ha azonnal talpra álltam. Nem pont ez a mód, ahogyan az ember szeret felkelni. Az állapotfelmérésnél természetesen ezt a problémát is leírtam.

A megoldás érdekében Anna a már használt táplálék-kiegészítők mellé továbbiak fogyasztását javasolta. Vitamin készítmények C-D, stb., magnézium, króm és halolaj, almaecet és egy új édesítőszer a Glicin került a listára. Mindent beszereztünk, ráadásul nagyon kedvezményesen, mert a Táplálko-ZÓNA partnere egy vitaminokat forgalmazó cég és így a partneri kóddal a normál árnál kedvezőbben vásárolhatunk mi is, mint a Táplálko-ZÓNA ügyfelei.

Jelentem, a görcsök, mintha sosem lettek volna, eltűntek

Ízletes ételektől gyarapodott a túlsúlyomA közérzetem általánosan sokkal jobb, mint előtte volt. Ahogyan Anna is beleírta a posztjába, négy hét alatt fogytam négy kilót, de a ruháim és a derékszíjak sokkal többet mutatnak. A családom és az ismerősök mondják, hogy fittebbnek, fiatalabbnak, karcsúbbnak nézek ki. Az öltönyeim, melyek egy ideje munkanélküliként lógtak a szekrényben, ma újra használatba kerültek. Azt az öltönyt pedig, amit a képen viselek február 23-án, a Görög DXN 7. születésnapján, el kell vinni a szabóhoz, mert nyolc héttel a felvétel elkészülte után úgy áll rajtam, mint tehénen a gatya.

És egy gondolat az ivásról. Ez nem volt kihívás korábban sem. Mindig sokat ittam. Sok vizet. Ma is így van. Naponta legalább két és fél liter, tiszta, szénsavmentes ásványvizet fogyasztok.

De!

Korábban naponta minimum két jó nagy adag DXN Cream Coffee kávét ittam. Anna Javasolta, hogy lehetőleg a továbbiakban ne ezt a kávét fogyasszam. A DXN kínálatában van még bőven miből választani. De miért váltanék, mikor nekem éppen ez ízlik?

Mentoromtól természetesen részletes magyarázatot kaptam,
amit – engedélyével – szószerint idézek:

Ábrahámné Bergmann Anna a Táplálko-ZÓNA tulajdonosa“A Cream Coffee 63%-át a krémesítő teszi ki, emellett tartalmaz 35%-ban instant kávé port és 2%-nyi Ganoderma kivonatot.

A krémesítő legnagyobb része pedig glükózszirup. (Ez onnan tudható, hogy az összetevők listájában a felsorolás sorrendjét a hozzávalók mértékében írják. Amiből a legtöbb van benne, az áll legelől, amiből a legkevesebb, az szerepel a felsorolás végén.)

A glükózszirup valójában gyors felszívódású szénhidrát, így tehát – annak ellenére, hogy a krémkávé hozzáadott cukrot nem tartalmaz – a krémesítése miatt rendszeres vércukorszint-ingadozást és inzulinkibocsátást generálunk vele, ahányszor csak fogyasztjuk.

Egy relatíve egészséges cukorháztartással bíró személynél is csak alkalomszerűen javasolnám, Nálad viszont kimondottan indokolt, hogy kerüljük a kiugró vércukor-értékeket és erre adott inzulinválaszokat.

Ezért javasoltam a Black Coffee-t, mivel az mindössze két összetevőt tartalmaz: 98% instant kávéport és 2% Ganoderma kivonatot. Ezek az összetevők pedig teljesen rendben vannak, szükség szerint édesítve Glicinnel, krémesítve (növényi) tejszínnel.”

[YouTube_WD id=38 item=18]

Amikor az ilyesmit értelmesen elmagyarázzák az embernek, nem nehéz döntést hozni. Manapság is két kávét iszom naponta. Reggel és ebéd után, de a DXN Black Coffee nevű kávéját, amiben a Ganoderma kivonaton kívül semmi sincs. Egy kis tasak elegendő egy napra, így is nagyon erős kávét készítek, Glicinnel ízesítem és cukormentes kávétejszínt csorgatok bele.


2 hozzászólás

Mozgás nélkül nem megy, de ezt is, csak csinálni kell · április 30, 2019 - 10:36 de.

[…] Ne csak a nyelvünknek legyen ízletes az ételünk! […]

Villámgyors, pozitív eredményt könyveltünk el. Poszt és fotók is készültek... · április 22, 2019 - 3:52 du.

[…] Ne csak a nyelvünknek legyen ízletes az ételünk! […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük