Hetente két posztban jelentkezem ezzel a témával. Biztosan nem én vagyok egyedül, aki érintett vércukor ügyben. Az első részek amolyan visszaemlékezésként készülnek, aztán egyszer utolérjük magunkat és az éppen aktuális dolgokról fogok írni.

Ez a történet 2018. karácsonya után kezdődött

A ruháim kezdtek összemenni. Vali javasolta, hogy álljak rá a mérlegre. Már régen vettem elő a digitális műszert. Nem is nagyon akartam, sejtettem, hogy nem azt látom majd, amit szeretnék. De, hogyan is láthattam volna egy elfogadható súlyt, amikor hónapok óta nem mozogtam semmit. Azt mondtam, hogy előbb összerakom a profi weboldalunkat, ezt, amit most olvasol, és majd utána jöhet a mozgás. A weboldal akkor még egészen másként nézett ki, azóta többször változtattam a sablont. Azt hiszem, hogy soha nem lesz kész, hiszen egy jó weboldal állandóan frissül, újabb posztok, cikkek jelennek meg rajta. Akkor tehát soha nem fogok mozogni?

Akkor még nem is gondoltuk, hogy probléma van a vércukorral

A sárga póló alatt és az áll alatt jól látható amiről eddig beszéltem

A mérleg 125 kiló fölötti testsúlyt mutatott. Megvártam, míg kikapcsolt, aztán újra ráálltam, de nem volt tévedés. Tényleg annyi volt a súly.

Viszont továbbra sem történt semmi változás. Mindig találtam rá okot, hogy szinte egész nap a gép előtt üljek, a maradék időben pedig teniszmeccseket és autóversenyt néztem a tévén.

Teltek-múltak a napok, hetek, hónapok, már 2019-et írunk

Időközben elkezdtem egy intenzív angol tanfolyamot, ami azzal járt, hogy minden nap reggel beutaztam a városba, egész délelőtt angoloztunk, kora délután értem haza. Ez a szokatlan megterhelés annyira elfárasztott, hogy a nap hátralevő részében már nem volt erőm bármi értelmeset csinálni. A hajnali órákat használtam házi feladat írására, szótanulásra.

Mégis a megváltozott életforma legalább a további hízást megállította, sőt néhány kiló le is ment.

A testem vészjelzéseket adott

Március 08-án Szlovákiába utaztunk a szlovák DXN csapatunk hétvégi rendezvényére. Kócsó Lacival és Anikóval közösen, az ő autójukkal mentünk. 

Akkorra nekem már rutinná vált, hogy 40-45 percenként meg kellett látogatnom a mosdót. Nem ittam többet, mint korábban, mégis menetrendszerűen érkezett a sürgető kényszer. Ez feltűnt Anikónak és szóvá tette Valinak. Én nem tudtam erről.

A szlovákiai DXN csapatunk társaságábanA szlovákiai DXN csapatunk társaságában

Hazaérkezésünk másnapján reggel, Vali odajött hozzám és kérte a kezemet. 30 éve öröm, amikor hozzám ér, amikor hozzá érhetek, így aztán – nem sejtve semmit – nyújtottam a kezemet. A következő pillanatban az ujjamba bökött egy pici tűt, majd a nagymama digitális vércukormérőjébe került a kicsorduló vércsepp.

18,2

Ez a szám villogott a kis készülék kijelzőjén

Ez nagyon magas érték. De egy mérés, az nem mérés. Így aztán eldöntöttük, hogy kérünk egy komplett labor vizsgálatot, már úgyis időszerű lenne, hiszen évek óta nem történt ilyen velem.

Igyekeztem a rémisztő szám ellenére nyugodt és férfias maradni, de azért tudtam itt most nincs mese, cselekedni kell. Teljesen önmagamtól úgy döntöttem, hogy kihagyom az étkezésemből a kenyeret és a pékárukat, csökkentek az adagjaimon. Sőt! Nem csupán elhatároztam, de következetesen meg is valósítottam.

Akkor még volt néhány nap az angolból, így a labor vizsgálatot a vizsga utáni napokra időzítettük.

Táplálko – ZÓNA

Még Szlovákiában beszéltünk viszont az akkori rendezvény egyik szakértő előadójával, Ábrahámné Bergmann Annával, aki funkcionális táplálkozási szakértő, a Táplálko-ZÓNA tulajdonosa. Anna férjével, Andrással volt ott. Ők egyébként régi jó barátaink és a DXN csapatunk gyémántjai is egyben. Anna javasolta, hogy nézzük meg a weboldalát és, ha úgy látjuk érdemes, kezdjünk el egy együttműködést. Ismerjük a tevékenységét. Már nagyon sok embernek segített, hogy megfelelő táplálkozással, megszabaduljanak a túlsúlyuktól és sokkal egészségesebb életet élhessenek.

Táplálko-zóna, ahol a helyre áll a vércukor

Nem szaladok előre, hiszen még laboreredményem sem volt akkor, sőt még a vércukor értékemet sem tudtam, de annyit elárulok, hogy elindult a közös munka. 

Erről és a laboreredményről valamint arról, hogy miért nem egy vagy több orvossal konzultáltam az állapotomról, a következő bejegyzésben olvashatsz.

2. RÉSZ »»»


1 hozzászólás

Vércukor 2. rész - a 14,5 sem sokkal jobb a 18,2-nél · április 7, 2019 - 8:47 du.

[…] Vércukor – Ha nagyon felmegy, az nem egészséges […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük